skip to Main Content

Fukushima er mere end en atomkraftulykke

For ti år siden, den 11. marts, skyllede en gigantisk tsunami ind over et atomkraftværk ved Fukushima i det nordøstlige Japan. Tre reaktorer nedsmeltede, og det udviklede sig til historiens næstværste atomkraft-katastrofe.
Siden har Fukushima været kendt i hele verden som navnet på en katastrofe, og det er synd. Fukushima er nemlig meget andet end det. Det er en del af Japan med en spændende historie, en forunderlig natur og en tradition for fantastisk mad og drikke.
Inden Rubriks Asger Røjle Christensen i sin nye bog, “Fukushima – den dramatiske beretning om et herligt sted i Japan”, når frem til at berette om ulykken for ti år siden, præsenterer han i bogens første del en langt bredere historie om det samfund, den natur og de mennesker, der blev ramt af ulykken.
Dernæst kommer i anden del en grundig gennemgang af, hvordan områdets seje befolkning har stået op imod katastrofen for ti år siden og døjet med dens konsekvenser.
Bogen er skrevet med stort engagement, indlevelse og solidaritet, og den bygger i stor udstrækning på forfatterens egne oplevelser i Fukushima, både før og efter katastrofen.

Back To Top