skip to Main Content

De tænkte moderne i Bauhaus

I 1919 blev design- og kunstskolen Bauhaus grundlagt i Weimar i Tyskland, og så gik det ellers løs med kreative tanker og ideer på værkstederne.
Eleverne fik undervisning af kendte kunstnere som Paul Klee og Vasilji Kandinsky, for håndværk og kunst skulle i fællesskab skabe fremtidens design på boliger, kunsthåndværk, møbler og meget andet.
I oktober var journalist Anne Kathrine S. Rosener på pressetur i Weimar, hvor man er ved at gøre klar til fejringen af 100-året for Bauhausskolen.
Blandt andet skal et nyt museum være klar til april 2019.
Skolen nåede kun at eksistere i 14 år, men fik alligevel sat et solidt aftryk på den funktionelle arkitektur og modernismen i kunst og design. Undervejs flyttede skolen til Dessau og senere til Berlin, hvor man også hele næste år vil fejre de 100 år med udstillinger og arrangementer.
Et af de mere spektakulære arrangementer er opførslen af “Triadisches Ballett”, skabt af Oscar Schlemmer. Han designede de fantastiske kostumer til balletten ud fra de geometriske former: Cirkel, Firkant og Trekant. 
I løbet januar og februar kan man læse om Bauhaus, som Anne Kathrine S. Rosener skriver om for flere magasiner om bolig, byggeri og håndværk. 
Back To Top