skip to Main Content

Nobel-stjernedrys over Vandkunsten

Mediehuset Rubriks Melanie Boesen, salgsrepræsentant for en række engelsksprogede bogforlag og ejer af Boesen Publishing Services, er vel en af de få herhjemme, som kender Louise Glück, Nobelprisvinder i litteratur i 2020.
Melanie har blandt sine forlagskunder det kendte britiske litterære forlag Carcanet Press, som siden 1996 har udgivet Louise Glücks digte.
”Forlaget, som har hjemme i Manchester, er ikke stort, men Carcanet Press har et godt internationalt navn og samarbejder ofte med Glücks amerikanske forlag, Farrar, Straus and Giroux. Begge forlag blev vist lige så overrasket som mange andre over udnævnelsen af Louise Glück, og de fik hurtigt sat et genoptryk af digtsamlingerne i gang på en fin og professionel måde,” fortæller Melanie.
Hun mener også, at amerikanske Glück er et uventet men godt valg som prisvinder af den prestigefyldte Nobel litteraturpris. Det er kun 16. gang litteraturprisen går til en kvinde. Louise Glück er ikke oversat til dansk, dele af hendes værker er oversat til svensk.

Back To Top